the MOUNTAIN ASSAULT 2
competitie ELIMINATORIE de ski touring

 

NOUTATI the MOUNTAIN ASSAULT 2

Va asteptam la START!

Avand in vedere ca s-a depasit numarul minim de inscrisi, cursa va avela loc duminica, conform programului. Traseul se va limita la o singura bucla de 500 m / etapa. Premiile sunt in totalitate in bani, in valoare de: Loc

the MOUNTAIN ASSAUL 2 devine THE ELIMINATOR

Conditiile meteo nefavorabile ne-au obligat nu numai sa amanam concursul initial, dar sa ii si schimbam complet formatul. Astfel, a luat nastere un nou proiect, credem noi mai atractiv, THE ELIMINATOR. Asta pentru ca dintr-o competitie nocturna de ski vertical,

CONCURSUL SE AMANA

Asociatia OUTDOOR ROMANIA impreuna cu Primaria Sinaia anunta amanarea concursului the MOUNTAIN ASSAULT 2 din cauza conditiilor improprii de desfasurare. Pentru ambii parteneri primeaza atat pastrarea caracteristicilor acestei probe sportive si implicit reusita totala a evenimentului, cat si siguranta concurentilor.

Incep inscrierile pentru the MOUNTAIN ASSAULT 2

Inscrierile pentru the MOUNTAIN ASSAULT 2 se deschid luni, 11 ianuarie 2016. Detalii gasiti in SECTIUNEA INSCRIERI.

Lansare the MOUNTAIN ASSAULT 2

Editia din anul 2016 a competitiei the MOUNTAIN ASSAULT va avea loc tot la Sinaia, pe 13 februarie. De data aceasta competitia va fi una dedicata EXCLUSIV ski touring-ului, iar categoria de concurs va fi unica: OPEN.

 

CONDITII DE PARTICIPARE

1. Participanti
1.1. Orice participant înscris va avea un numar de concurs.
1.2. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

2. Înscrierea
2.1. Se poate face prin numai prin e-mail, detalii AICI.
2.2. Taxa de participare este de 30 lei. Toata suma merge in fondul de premiere. Nu exista kit de participare.
2.3. Data limita pentru inscriere este 16.03.2016 / ora 24.00
2.4. Numarul maxim de participanti admisi in total este de 100. Organizatorul isi rezerva dreptul de a acorda un numar redus de wildcarduri dupa aceasta data.

3. Conditii de plata
Taxa de 30 de lei va fi platita la validarea de la start, in ziua concursului, la primirea numarului de concurs.

4. Anulari
Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora (competitia nu poate fi tinuta nici in ziua de rezerva), participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de participare sau a altor sume.

5. Responsabilitate
5.1. Fiecare participant care ia parte la “The Mountain Assault” este responsabil pentru propria securitate si siguranta si pentru starea de sanatate in care se afla.
5.2. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice ranire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbari ale traseelor care pot surveni in timpul desfasurarii evenimentului.

REGULAMENT

1. Caracteristici ale competitiilor Outdoor Romania
Competitiile organizate de Outdoor Romania sint evenimente outdoor, cu un puternic caracter montan. Traseul este neamenajat si neprotejat, foloseste drumuri publice, partii, drumuri forestiere, pante cu inclinare mare si zone accidentate etc.
Diferite segmente ale traseului trec prin zone populate, partii de schi, pajisti, zone impadurite si taieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, grohotisuri, pasuni alpine, jnepenisuri, partii de schi etc.). Toate acestea necesita din partea participantului, experienta si cunostinte speciale, cum ar fi :
– orice participant sa aiba cel putin o experienta generala despre munte si sa aiba varsta minima de 18 ani la data startului.
– orice participant sa aiba abilitatea sa parcurga in siguranta un traseu intr-o zona alpina pe timp de iarna.
– orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana.
– orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.
– orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, mediul si conditiile in care se desfasoara acestea.
– orice participant trebui sa stie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze in consecinta atunci cand simte sau observa un pericol.

2. Caracteristici punctuale pentru The Mountain Assault – The ELIMINATOR:
2.1 Competitie individuala eliminatorie de schi alpinism.

3. Traseu:
Concurentii vor parcurge un circuit (bucla) cu sectiuni tehnice a carui lungime va fi anuntata in curind.
Va fi un start in masa (8 in linie in ordinea locurilor obtinute in competitiile anterioare ale acestui an), urmind ca dupa aprox 100-150 m sa se intre pe un culoar banda de latime aprox de 4 m. Se va parcurge o tura de aprox 500 m in fiecare etapa. Cronometrarea se va face la mina, la secunda.
Primii 32 de sportivi merg mai departe in 8 serii de cite 4 atleti (optimi de finala). Apoi se va merge pe sistem eliminatoriu pana in finala conform schitei de mai jos (seriile se vor forma in functie de timpii obtinuti).

tabel

Cei eliminati sint obligati sa treaca in galerie;)

4. Categorii:
OPEN

5. Echipament OBLIGATORIU:
5.1. 1 pereche schiuri, 1 pereche legaturi de tura, 1 per. clapari, 1 per. piei de foca, 1 per. bete, numar (va fi dat de organizatori), rucsac (pt semifinala, finala).
5.2. Echipamentul va fi verificat la intrarea in zona de start, in punctele de arbitraj/control si la sosire. Lipsa fiecarui material din echipament va fi penalizata cu 10 minute.

6. Numar de concurs:
6.1. Numarul de concurs va fi primit in momentul validarii inscrierii, inainte de competitie, dupa ce participantul a completat si semnat formularul de inscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea participarii.
6.2. Numarul de concurs trebuie purtat si trebuie sa fie vizibil pe toata durata cursei. Logourile plasate pe numar trebuie sa fie vizibile.
6.3. Numarul nu trebuie modificat in niciun fel, nerespectarea acestui lucru atrage dupa sine descalificarea

7. Validare inscriere / Briefing:
7.1. Validarea inscrierilor va avea loc in ziua competitiei intre orele 9.30 – 10.30 pe terasa H2O din Valea Soarelui. Conditiile de validare se gasesc in sectiunea INSCRIERI.
7.2. Un scurt briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute, va avea loc inainte de start.

8. Cronometraj:
Cronometrajul se va face cu un sistem manual, la secunda. Pentru a avea rezultate reale va rugam sa purtati numarul in asa fel incat sa fie vizibil din fata.

9. Startul:
9.1. 20 martie 2016, ora 11.00, Valea Soarelui (H2O).
9.2. Zona de start se deschide cu 15 minute inainte de cursa si se inchide inainte de startul oficial.
9.3. Intrarea in zona de start se va face doar prin portile de acces.
9.4. Inainte de intrarea in zona de start se va verifica echipamentul si fiecare va fi notat pe foaia de start. Cei care nu sunt notati vor fi considerati absenti de la start si nu vor intra in clasament.
9.5. Odata intrat, participantul trebuie sa ramana in zona de start.

10. Puncte de control:
Pe traseu sunt amplasate puncte de control, obligatorii. Participantii care nu trec printr-un punct de control vor fi descalificati. De asemenea, daca in punctele de control arbitrii sesizeaza absenta unui element obligatoriu din echipament, sportivul va fi penalizat cu 10 minute pentru fiecare piesa de echipament lipsa.

11. Oprirea / Retragerea din cursa:
12.1. Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in urmatoarele cazuri :
– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.
– in cazuri exceptionale.
12.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv este obligat sa informeze organizatorul imediat la arbitrul care insoteste pe ultimul concurent sau la unul din arbitrii de pe traseu.
12.3. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare, salvamont) pe cheltuiala participantului implicat.
12.4. Retragerea poate fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj.
12.5. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru deplasarea proprie, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facand cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
12.6. Returul competitorilor, dupa trecerea de sosire, se face pe proprie raspundere, fara asistare salvamont!

13. Clasamente / Premii:
13.1. Finalistii premiati in bani.
Loc 1 – 1100 lei
Loc 2 – 900 lei
Loc 3 – 700 lei
Loc 4 – 500 lei

Fetele care acced in sferturi de finala premiate in bunuri sau vouchere.
13.2. Festivitatea de premiere va avea loc pe terasa H2O din Valea Soarelui.

14. Conservarea naturii:
Lasarea de resturi, ambalaje etc. pe parcursul traseului si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

15. Suporteri / Ajutor:
15.1. Suporterii pot incuraja orice competitor cu conditia sa respecte regulile, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu impiedice desfasurarea competitiei.
15.2. Pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator, vehicul in miscare, etc.), cu exceptia lichidelor hidratante.
15.3. Asistenta intre concurenti este permisa. Prin asistenta se intelege sustinerea cu apa, alimente, accesorii etc.

16. Alte reguli:
16.1. Cursa “The Mountain Assault” foloseste ca traseu de concurs urmatoarele si nu numai: drumuri judetene, forestiere, poteci turistice amenajate si neamenajate, partii de schi, pajisti, paduri, taieturi, gol alpin, creste.
16.2. Traseul de concurs nu este inchis altor participanti la trafic (snowmobile, vehicule, schiori, snowborderi, turisti, animale si altii). Acest fapt atrage asupra participantilor, obligatia de a respecta regulile. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicati participanti la concursul ” The Mountain Assault”, survenit in timpul desfasurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.
16.3. Orice competitor trebuie sa dea dovada de fair play si sa permita unui concurent mai rapid sa treaca in fata sa fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta unui competitor aflat in dificultate si care ii solicita aceasta.
16.4. Traseul este neamenajat si neprotejat, de aceea exista un risc de ranire si/sau deces din pericole obisnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu vehicule, schiori, pietre, stanci, copaci, oameni, alte obiecte; caderi, alunecari, rani provocate de frig, hipotermie, degeraturi, rau de altitudine, caderi de pietre, avalanse de zapada, pietre si/sau pamant, viituri, furtuni, animale, incendii, efort fizic.

17. Penalizari:
– scurtarea traseului = descalificare
– nerespectarea mediului înconjurator = descalificare
– schimbarea / distrugerea numarului de concurs = descalificare
– nerespectarea regulilor competitiei = descalificare
– lipsa de fair play fata de alti participanti, oficiali, public etc. = descalificare
– primirea de asistenta, ajutor din afara(cu exceptie apa/ceai) = 60 minute
– lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu = 10  minute/obiect
Orice alta abatere va fi subiect de decizie pentru juriul cursei.
Taxa de participare nu se ramburseaza in cazul descalificarii.

18. Contestatii:
18.1. Orice participant poate face o contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziilor oficialilor.
18.2. Contestatia scrisa impreuna cu o taxa de 200 lei se vor depune la oficiul de cursa in maxim 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 15 minute.
18.3. Taxa de contestatie va fi inapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin inscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participarii la “The Mountain Assault” si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, conditiile meteo si de zapada, zona in care se afla si echipamentul pe care il foloseste.

TRASEU

Concurentii vor parcurge un circuit (bucla) cu sectiuni tehnice a carui lungime va fi anuntata in curind.
Va fi un start in masa (8 in linie in ordinea locurilor obtinute in competitiile anterioare ale acestui an), urmind ca dupa aprox 100-150 m sa se intre pe un culoar banda de latime aprox de 4 m. Se va parcurge o tura de aprox 500 m in fiecare etapa. Cronometrarea se va face la mina, la secunda.
Primii 32 de sportivi merg mai departe in 8 serii de cite 4 atleti (optimi de finala). Apoi se va merge pe sistem eliminatoriu pana in finala conform schitei de mai jos (seriile se vor forma in functie de timpii obtinuti).

tabel

INSCRIERI

Pentru inscriere trebuie sa trimiteti un mail la adresa mountainassault2@gmail.com care sa contina:
– numele participantului
– localitatea de domiciliu
– serie de buletin/carte de identitate.
Veti primi un mail de confirmare la care va fi atasat un disclaimer pe care trebuie sa il aduceti completat si semnat la validarea de la start.
Taxa de 30 de lei va fi platita, de asemenea, la validarea de la start, in ziua concursului, la primirea numarului de concurs.

In ziua concursului validarea inscrierii se face NUMAI pe baza urmatoarelor elemente:
– originalul disclaimerului (declaratia pe proprie raspundere)
– cartea de identitate
Lipsa oricarui document din cele de mai sus duce la descalificarea concurentului inainte de start!

Nu se fac inscrieri la fata locului!
Data limita pentru inscriere este 16.03.2016 / ora 24.00.
Numarul maxim de participanti admisi este de 100. Organizatorul isi rezerva dreptul de a acorda un numar redus de wildcarduri dupa aceasta data.
Înscrierea prin fax sau telefon nu este posibila!
Declaratiile fara semnatura nu vor fi acceptate.

CONCURENTI

NumeNr. concurs
LINIA 1 de startnumere aurii
Rares Manea01
Silviu Manea02
Viorel Palici03
Andrei Preda04
Ionut Dan Galiteanu05
Andrei Dumitrescu06
Vlad Spiru07
Radu Stanciu08
LINIA 2 de startnumere rosii
Korodi Ferenc09
David Binzaru10
Lucian Clinciu11
Daniel Rosioru12
Cătălin Clinciu13
Horatiu Campian14
George Coltea15
Francisco Savu Ion16
LINIA 3 de startnumere verzi
Florin Benghea17
Mihaela Mares18
Mihai Ionescu19
Aida Zodie20
Dan Matei21
Carmen Galiteanu22
George Tanase23
Christopher M. Shonn24
LINIA 4 de startnumere albastre
Alexandru Molnar25
Cristian Constantinescu26
Mihai Chioaru27
Alexandru Duiculeasa28
Cosmin Zaharia29
Bogdan Molnar30
Mircea Mociran31
Ion Ciprian Ovidiu32
Dorian Hodorogea33

CINE SUNTEM?

Organizatorul acestei competitii este Asociatia OUTDOOR ROMANIA in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia.

Cine ne sustine?

In aceasta sectiune sint prezentati cei fara de care nu puteam sa organizam competitia si carora le multumim in mod public pentru sprijinul neconditionat.

PARTENER SECUNDAR

H20

SPONSORI

TREPTE

p03
ANCONI Construct

PARTENERI

Fundatia CHEILE GRADISTEI

ABSOLUT AOUTDOOR